Creant espais immersius amb videoprojectors

Què fa falta?

1. Videoprojectors de marca reconeguda

Són essencials a causa de la seva fiabilitat i qualitat d’imatge. Aquests projectors solen tenir una major vida útil, ofereixen un millor servei al client i garanteixen una experiència de visualització superior. ImaginArt comercialitza els canó de projeccions de les marques líders Epson i Panasonic a través d’una xarxa de distribuïdors i integradors autoritzats.

2. Lents gran angular -o de curta distància- o tipus ull de peix.

Les lents de curta distància permeten projectar imatges grans en espais reduïts. Això és especialment útil en espais immersius on l’espai pot ser limitat. A més, minimitzen les ombres que poden interrompre l’experiència de visualització.

imaginArt comercialitza i manté en estoc una completa gamma de lents especials pròpies dels fabricants, així com una gamma Q-Brite de lents compatibles amb els projectors de les primeres marques. També algunes lents molt especials tipus ull de peix per a projectes especials.

3. Pantalles de projecció a mesura

Aquestes pantalles són fonamentals per a maximitzar la qualitat de la imatge. En ajustar-se exactament a l’espai disponible, poden millorar la nitidesa i el contrast de la imatge projectada. ImaginArt ofereix un servei de subministrament de pantalles a mesura fabricades a Europa amb els màxims estàndards de qualitat. La gamma inclou grandàries i formats especials, teles o superfícies rígides o fins i tot corbes, entre altres.

4. Reproductors de vídeo d’alta resolució

Utilitzar aquests tipus de dispositius és necessari per a garantir que el contingut projectat sigui nítid i detallat. Això és especialment important en els espais immersius, on els detalls fins poden millorar significativament l’experiència de l’usuari.

ImaginArt és l’importador oficial de la signatura americana Brightsign, líder mundial en reproductors multimèdia. Brigthsign compta amb una gamma completa de reproductors amb capacitat de fins a 8K de resolució i gran extraordinària potència en la gestió de gràfics i imatge digital.

5. Codificadors o gestors de senyal per a fer blending i warping

Els gestors de senyal són essencials per a crear una experiència immersiva sense interrupcions. El blending permet la superposició d’imatges de múltiples projectors per a crear una imatge cohesiva i més gran, mentre que el warping corregeix les distorsions de la imatge perquè s’ajusti a les superfícies de projecció irregulars. ImaginArt comercialitza els dispositius VNS Geobox que permeten la gestió de múltiples senyals de vídeo d’alta resolució amb facilitat sense necessitat de programari especial i amb la fiabilitat que representa no dependre de cap sistema operatiu de PCs. VNS Geobox s’utilitza de manera extensiva en un gran nombre d’instal·lacions en espais immersius a tot el món.

6. Àudio qualificat (espacial, 3D o direccional)

L’àudio juga un paper crucial en la creació d’experiències immersives. Millora la narrativa i l’ambientació, pot evocar emocions i establir l’estat d’ànim d’una instal·lació. L’àudio 3D pot crear una sensació de profunditat, espai i direcció, fent que el públic senti que realment està dins de l’experiència. L’àudio direccional és una part important de la inmersió de la sala. Aquest tipus d’àudio permet que els sons semblin provenir de direccions específiques, la qual cosa millora la inmersió i proporciona una experiència més atractiva i realista. ImaginArt comercialitza els sistemes d’àudio direccional de la signatura Waves.

Importància de l’assessoria

L’assessoria és de gran ajuda en la creació d’una sala immersiva. Pot estalviar temps, evitar costosos errors i assegurar que la sala compleixi amb les teves expectatives i necessitats.

En imaginArt tenim l’experiència de 30 anys en el sector per a proporcionar una orientació valuosa en els aspectes clau citats, així com en:

      • Disseny de l’Espai: És crucial per a l’experiència immersiva. El departament d’enginyeria de imaginArt pot ajudar a determinar la grandària, la forma, l’altura del sostre i la il·luminació ambiental adequada per a la sala, entre altres. O en defecte d’això, a partir de la infraestructura proposar els dispositius i tecnologia més adequats i configurar una proposta tècnica assegurant que tots els components funcionin junts de la manera eficient.
      • Contingut i programació: Crear contingut atractiu i programar correctament els sistemes perquè funcionin junts és molt important. imaginArt compte amb trenta anys d’experiència en el sector audiovisual, disposa d’una àmplia xarxa de col·laboradors per a configurar continguts de vídeo i d’animació en tot el territori espanyol.
      • Formació i Suport: És important tenir accés a formació i suport continu després de la instal·lació. Un assessor pot proporcionar formació sobre com utilitzar i mantenir el sistema, així com suport tècnic quan sigui necessari.

Un bon nombre d’empreses i distribuïdors associats de imaginArt compten amb la formació i certificació adequada per a donar el suport necessari. imaginArt ha format i certificat a Espanya més de 250 professionals d’empreses de sector audiovisual en els últims anys.